Изпълнителният директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов отрече лечебното заведение

...
Изпълнителният директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов отрече лечебното заведение
Коментари Харесай

Дългът на Александровска болница бил само 9 млн. лв.

Изпълнителният шеф на Александровска болница доктор Атанас Атанасов отрече лечебното заведение да е натрупало отговорности в размер на 24 млн. лева. Той даде пресконференция, откакто служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев обясни пред bTV тази заран, че болничното заведение не е в положително положение и се водят диалози за нейното подсилване, а вчера МЗ насочи обвинения към управлението за увеличение на задълженията поради неприятно ръководство.

" Имахме среща с министъра на опазването на здравето, на която изказахме нашето виждане, че има несъответствия с оповестените данни и тези от нашето счетоводство ", изясни Атанасов. По думите му в болничното заведение е имало инспектори. Той изрази подозрения дали одиторският екип не разгласява тези данни " целеустремено за да се създадат някакви внушения ".

От показана от Александровска болница информация излиза наяве, че в интервала 30 юни 2021 година - 31 август 2022 година управлението не е позволило нарастване на просрочените отговорности с 24 250 740 лева. Сумата на повишаване на дълга за този интервал е 9,3 млн. лева Извършено е погасяване на отговорности в размер на 44 млн.лв.

Ръководството на болничното заведение е подхванало своевременни дейности за кандидатстване и надлежно утвърждение от Българската банка за развиване на заем от 5 млн. лева, споделят от лечебното заведение. Кредитът е утвърден, само че Министерство на здравеопазването към момента не е одобрило решението на Съвета на шефовете.

Д-р Атанасов сподели също, че в продължение на година от болничното заведение са очаквали дефинитивно решение за външно финансиране. Той отхвърли да има всеобщо овакантяване на лекари и изрази подготвеност, в случай че му изискат оставката, да си я подаде.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР